This is a Suuntaviivat
  • View:

Valtakunnallisuus / paikallisuus

Valtakunnallisuus / Paikallisuus

Toinen viime vuoden pohjalta syntynyt ajatus liittyy siihen miten valtakunnallisuuden ja paikallisuuden saisi kulkemaan rinnan. Ajattelen niin että valtakunnalliset jutut eivät saisi jäädä irrallisiksi paikallisesta toiminnasta. Vaan päinvastoin... niin että valtakunnallisuus syntyisi paikallisesta.

Eli ideani olisi se että sovittaisiin yhdessä tietty teema josta alotettaisiin keskustelua sosiaalisessa mediassa valtakunnallisesti. Keskusteluun kuka tahansa (myös seurakuntalaiset) voisi tuoda virikkeitä vaikkapa kännykkäkameralla kuvatulla videolla tai ihan miten vaan. Sen jälkeen kokoonnutaan paikallisesti juuri niissä jutuissa joita jo on olemassa ja keskustellaan samasta teemasta käyttäen hyväksi jo olemassa olevaa keskustelua ja muuta materiaalia sosiaalisesta mediasta. Ja näistä paikallisista kokoontumisista taas tuotettaisiin materiaalia ja ajatuksia sosiaalisessa mediassa käytävään keskusteluun (esim. kännykkävideo ryhmien purkutilanteesta tai ryhmän muistiinpanot tms). Ja tämän jälkeen keskustelu jatkuisi jälleen sosiaalisessa mediassa.

Kirkon verkkotyötä voidaan jäsentää kuvan mukaan

1
Likers
Terhi_P

Discuss & brainstorm


@mention    Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](http://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Ihmiset kirjoittavat runoja, rukouksia, piirtävät, maalaavat, valokuvaavat. Aika usein kristityllä ihmisellä nuo oman tuotokset liippaavat hengellisiä ja elämänkatsomuksellisia kysymyksiä. Paikallisseurakunnat voisivat organisoida ihmisiä peilaamaan omaa uskoaan näiden kautta esimerkiksi kirkkovuoden teemojen (pyhäinpäivä, rakkauden kaksoiskäsky) tai elämänvaiheiden (syntymä, kuolema, kasvaminen, perhe...) jne. kautta. Valtakunnallisuus on hyvästä, koska sillä saadaan kokonaiskirkon ääntä jäsennettyä, mutta keskitetysti tuotettu sisältö voi helposti olla aika paperinmakuista ja liian poliittisesti korrektia sytyttääkseen ketään.
anonymous   (09.10.2012 15:03)
  Reply

@MikkoW Löydätkö nopeasti linkin siihen pykälään. Pykälien kokoaminen auttaisi myös suuntaviivojen rakentamisessa.

Kuvien ja videoiden käytössä kannattaa selvittää ainakin julkisuuslain ja henkilötietolain mahdollisesti asettamat vaatimukset ja rajoitukset.

Tässä uusimmat tiedot suomalaisten netin käytöstä http://www.stat.fi/til/sutivi/2011/su...

Lyhyesti tiivistettynä: netin käyttö kännykästä kasvaa nopeasti ja paljon.

Tohon kännykän käyttökysymykseen että ainakin nuoret kuvailevat ihan jatkuvasti kännyköillään videota. Ja nykyisin video-ominaisuus alkaa löytyä jo niistä halvimmista puhelimistakin joten mahdollisuuksia löytyy kyllä

Tää idea kyllä sekottaa tota esitettyä kuviota sillä että valtakunnallinen muodostuu paikallisesta ja siten että osallistujatkin voivat olla poikittaisakselilta mistä vaan kun kaikki voivat tuottaa materiaali. Jospa tämä voisi hieman jopa tuoda meitä lähemmäksi ja edesauttaa ekumeniaa :) Ilmoita mirap mulle osoitteesi niin laitan sulle suoraan viestiä kun hommaa käynnistellään :) Ja muut halukkaat myös (jukka.karlsson@evl.fi)

Ihan hyvä idea. Ehkäpä monet ovat aktiiveja kännykän käyttäjiä. Onko faktaa? Itse en ole vielä päässyt sen kynnyksen yli, että vanha toimiva Nokiani joutaisi romukoppaan toimivana, vaikkakin koneilijana olen aktiivinen. Tännekö kerrotte, jos idea lähtee toimimaan?