This is a Suuntaviivat
  • View:

Olet asiantuntija

Suuntaviivaehdotus III

 

Olet asiantuntija

 

Verkko tarjoaa laajan mahdollisuuden (tuoda esille) erilaisia kirkon ja seurakunnan työntekijöitä ja asiantuntijoita. Verkko on yksi toimintaympäristö ja kohtaamisen paikka muiden joukossa. Käytä sitä.

Pidä kiinni meidän kirkkomme arvoista: Pyhän kunnioitus, vastuullisuus, oikeudenmukaisuus ja totuudellisuus. Käytä ns. kirkon ääntä harkitusti, mutta persoonallisesti.

Välitä oikeaa tietoa kirkosta ja seurakunnista. Tutustu kunnolla asiaan, josta keskustelet. Puutu asiallisesti virheisiin ja ylilyönteihin. Kerro kirkon todellisuudesta ja moniäänisyydestä. Jaa hyviä asioita eteenpäin.

Älä provosoidu. Opettele olemaan rakentavasti kriittinen. Sano tarvittaessa: en tiedä.

Pidä omatunto, itsetunto ja elämä jotenkin hallinnassa, että voit kohdata toisen ihmisen. Olet sosiaalisessa mediassa ihmisiä varten.

Huolehdi siitä, että kirjoituksesi muoto ja tyyli (=miten sanot) vastaa sanomasi sisältöä (= mitä sanot). Viestisi tulkitaan usein sen perusteella, miten sanot.

Muista, että keskustelua seuraavat todennäköisesti muutkin kuin hän, jolle vastaat ja vastauksestasi voi olla hyötyä lukijoille pitkään.  

Mene mukaan jo valmiisiin verkkoyhteisöihin ja tuo sinne arjen kristillistä näkökulmaa.  

Discuss & brainstorm


@mention    Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](http://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Olet asiantuntija (ryhmä 6):

Kirkon työntekijöillä on mahdollisuus tuoda verkossa esiin omaa asiantuntijuuttaan. Verkko on kasvava ja dynaaminen toimintaympäristö ja kohtaamisen paikka.

Pidä kiinni Meidän kirkko 2015- strategian arvoista: Pyhän kunnioitus, vastuullisuus, oikeudenmukaisuus ja totuudellisuus. Käytä ns. kirkon ääntä harkitusti, mutta persoonallisesti.

Välitä oikeaa tietoa kristinuskosta, kirkosta ja seurakunnista. Tutustu kunnolla asiaan, josta keskustelet. Puutu asiallisesti virheisiin ja ylilöynteihin. Jaa hyviä asioita eteenpäin ja ole avoin elämänmyönteiseen dialogiin.

Älä provosoidu. Opettele ja opeta olemaan rakentavasti kriittinen. Sano tarvittaessa: en tiedä.

Huolehdi työkyvystäsi ja riittävästä työnohjauksesta.

Huolehdi siitä, että kirjoituksesi muoto ja tyyli vastaa sanomasi sisältöä. Vistisi tulkitaan usein sen perusteella, miten sanot.

Muista, että keskustelua seuraavat todennäköisesti muutkin kuin hän, jolle vastaat ja vastauksestasi voi olla hyötyä lukijoille pitkään. Ole vastuullinen, äläkä levitä liian luottamuksellista tietoa.

Mene mukaan jo valmiisiin verkoyhteisöihin ja tuo sinne arjen kristillistä näkökulmaa.

Kannusta keskustelijoita tarvittaessa osallistumaan "oikeaan elämään".
anonymous   (24.04.2012 11:51)
  Reply

Arvot linkkinä http://evl.fi/evlfi.nsf/Documents/1A1...
Ne eivät ole hatusta vedettyjä.

Tässä ryhmä 3:n ehdotuksia:

Olet alasi asiantuntija

Sosiaalinen media on hyvä vuorovaikutteinen työväline kirkon ja seurakuntien työntekijöille. Verkko on toimintaympäristö ja kohtaamisen paikka muiden joukossa. Käytä sitä.

Pidä kiinni kirkon arvoista: Pyhän... ja totuudellisuus. Keskustele harkitusti ja persoonallisesti.

Välitä oikeaa tietoa kirkosta ja seurakunnista...

Älä provosoidu...

Poistamme: Pidä omatunto- kappaleen

Huolehdi siitä, että kirjoituksesi muoto ja tyyli (=miten sanot) vastaa sanomasi sisältöä...

Muista, että keskustelua seuraavat todennäköisesti muutkin kuin hän, jolle vastaat ja vastauksestasi voi olla hyötyä lukijoille pitkään.

Mene mukaan jo valmiisiin verkkkoyhteisöihin ja tuo sinne kristillistä näkökulmaa.

@kmalmelin Muun muassa tästä ajattelin kohta sanoa pari sanaa :)

Blogit ovat erinomainen väline tuoda esiin sitä, että kirkon työntekijät ottavat kantaa yhteiskunnallisiin epäkohtiin. On tärkeää tehdä rohkeasti omia avauksia eikä vain reagoida muiden kirjoituksiin.
  Reply
2
Likers
AijaP, UllaO

Näissä ohjeissa tuo "älä provosoidu" pitäisi olla varmaan boldattuna ja isolla fontilla. Joskus koneen vieressä pitää olla kulho jäitä oman hatun jäähdyttelyä varten.

Vaikka netti on pullollaan kaikkien alojen asiantuntijoita, on jännä huomata, miten tuo "en tiedä" otetaan useimmiten hyvin vastaan. Kun ei tiedä ja sen vilpittömästi kertoo, sitä arvostetaan.

Sama rakkaudellisuus, mikä toimii kasvokkain, toimii myös verkossa. Sen ilmaiseminen on verkkokirjoittamisessa haasteellisempaa kuin kasvokkain kohtaamisessa, mutta kun itse on vilpittömällä ja ystävällisellä mielellä, kyllä se sanoista yleensä näkyy. Ja onneksi kirjoittamista voi harjoitella!
  Reply
2
Likers
AnttiK, UllaO