This is a Suuntaviivat
  • View:

Kirkko sosiaalisessa mediassa - miksi?

Meidän kirkko verkossa

 

Kirkko on sosiaalisessa mediassa, koska Jeesus kehoitti seuraajiaan: "Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille." Mark. 16.15  

Sosiaalisessa mediassa kohdataan usein ihmisiä, joita kirkon työntekijät eivät kohtaa muualla. Verkossa päästään hyvin kartalle siitä, mitä ihmiset yleensä ajattelevat kirkosta ja uskosta. Keskustelu seurakuntalaisten ydinryhmän kanssa tai elämän juhlatilaisuuksissa ei anna koko kuvaa ihmisten elämäntodellisuudesta. 

Verkko tarjoaa ihmisille enemmän tarttumapintaa kirkkoon. Verkon kautta seurakuntalainen voi löytään oman paikkansa kirkosta. Matka löytämiseen voi kulkea toisen seurakunnan verkkosivujen tai työntekijän kautta. Verkossa tehdään kirkon yhteistä työtä. 

Kirkko ei ole työntekijöiden tai viranomaisten kirkko vaan ensin seurakuntalaisten kirkko. Verkko on yksi tie osallistua yhdessä toisten kanssa. 

Ihmiset rakentavat hengellistä identitettiään verkossa keskustelemalla, jakamalla ja toimimalla. Tämä on kirkon toiminnan ydinaluetta ja työntekijöiden on hyvä olla siinä mukana. 

2
Likers
SinikkaS, Hanna

Discuss & brainstorm


@mention    Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](http://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Tuo kuvien lisääminen sivuille on hyvä. Voisiko joku viisas kerrata kuvien käytön säännöt. Keneltä pitää kysyä kuvauslupa? Onko lasten vanhemmilta vai ihan kaikilta?

Omassa seurakuntapiirissäni törmättiin siihen, että kirkolla ei ole kameraa. Kännykkäkameroilla ei saa kovin hyviä kuvia räpsittyä, eikä kaikki halua tuoda omaa kameraansa kirkolle.
  Reply
1
Likers
SiniS

@LauraK Ensin kova kampanja, että työntekijät käyvät tykkäämässä plus kehotat heitä kutsumaan kavereitaan tykkäämään. Varsinkin kaikkia niitä, jotka ovat seurakuntanne alueella asuvia. Mutta ei se ole niin tarkkaa, mistä kaikkialta tykkääjät ovat, näyttää kuitenkin ihan hyvältä, jos lukumäärä koko ajan kasvaa eikä jumita alhaisissa lukemissa.

Perhekerhoissa kannattaa mainostaa, samoin nuorisotyössä. Ja tietysti seurakunnan nettisivulle linkki. Itse alussa pyysin muutamaa aktiiviseurakuntalaista käymään vähän ahkerammin sivulla tykkäilemässä ja kommentoimassa, sekin tuo elämää.

Mitä siellä sitten voisi olla? Leppävaaran sivua voi käydä vilkaisemassa, se ei vielä toimi niin kuin toivoisin sen toimivan, mutta sieltä näkee ehkä vähän omaa unelmaani seurakunnan fb-sivusta.

- mainoksia tapahtumista, näitä varmasti on julkaisuista eniten
- kuvavälähdyksiä kaikenlaisesta toiminnasta, hauskoilla pienillä kuvateksteillä
- johdatusta tulevan sunnuntain teemaan, erilaista hartaudellista materiaalia
- hyviä linkkejä
- pappi voisi aloittaa ketjun, jossa pohditaan saarnatekstiä
- kyselyjä

Tämmöisiä haja-aatoksia.

Toivoisin saavani hyviä vinkkejä siihen, miten seurakuntalaiset ja muut kiinnostuneet löytävät oman seurakunnan facebook-ryhmän. Ja mitä asioita siellä olisi hyvä julkaista.