This is a Suuntaviivat

Keskustelu Lahden seminaarissa

Discuss & brainstorm


@mention    Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](http://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Vinkki: oikeasta ylänurkasta löytyy profiilisivunne, johon voitte täydentää tietonne ja esitellä itsenne muille. :)

Lounastauko menossa. Lounaan jälkeen ei enää luennoida, vaan aletaan tekemään sosiaalisen median suuntaviivoja käytännössä :)

@UllaO Merja puhui sydämellä ja asiaa! Verkkotyöskentelyssä sisältö on A ja O.

Miettikääpä sitä, miten kännyköiden tulo mullisti jäyhien ja jurojen suomalaisten viestintäkäyttäytymistä? Samalla tavalla tietokoneiden ja nyt älypuhelimien käyttö muuttaa sitä. Näiden viestimien kanssa ei tarvitse kokea sosiaalisten tilanteiden pelkoa tai pohtia sitä, mitä toiset ulkomuodostani tms. ajattelevat. Kirkolla on minusta nyt tuhannen taalan paikka hyödyntää verkkotyöskentelyä esim. syrjäytyneiden tavoittamisessa.

Taivaan kirkkaudesta arjen karuuteen

@EVLJuge Precis! Just det handlar some om!

Ja Kupiaisen Anttia voi myös katsoa Youtubesta: http://www.youtube.com/watch?v=zQ96bN...

@Jessicah Jag gör nog på ganska samma sätt. Jag orkar inte med olika listor... Och jag tycker att det kan vara hälsosamt för t.ex. en konfirmand att se att även prästen är en helt vanlig människa, som ibland har mysmiddag med sin man :) Enda principen som jag har är att jag inte skriver mitt barns namn ut på nätet, och inte heller bilder av honom.

Täältä voi ilmoittautua mukaan verkkotyöhön: http://hev.suurellasydamella.fi/

Kysehän on siis Jeesuksen esimerkin mukaan ihmisten keskelle astumisesta.

Amen Merja :)

@Seija Kiitos. Tykkääminen on tulossa ;)

Tässä video, joka katsottiin äsken: http://www.youtube.com/watch?v=MMi9kq...

@hponka Jos tässä olisi nyt se "Tykkää -nappi" , niin tykkäisin :=)

@Kira mina statusar är nog både jobb och privat. jag har heller inga listor utan alla ser allt (istället har jag min sensur innan jag skriver ner nåt). tycker själv det är intressantast att följa människor och inte enbart fakta om t.ex. vad som händer i församlingen. tänker mig att det liksom ger mera "mänskliga" drag åt t.ex. prästen om du ibland får höra att hon har mysmiddag. :) Hur gör du själv?

Ajattelusta ei tosiaan varmaan ole haittaa :) Eri ihmisillä on printtejä ja tvtä seuratessakin eri rajat siinä mitä haluavat jakaa itsestään. Ja samalla tavalla jokainen varmasti etsii sen oman tapansa verkossakin nimellisyyden ja nimettömyyden mistä antsa mainitsi.

@Kira Joo, uskon itse siihen, että kokonaisvaltaisena ihmisenä työssä ja elämässä voin paremmin ja voin elää ja tehdä työtäni paremmin. Se mitä kerron itsestäni ja elämästäni facebookissa olen valmis kertomaan siellä kaikille, työkavereille, ystäville ja tutuille. Siellä on jotain työstäni ja jotain elämästäni. Mielipiteeni on oltava perusteltavissa jokaiselle, ei vain joillekin jossakin yhteyksissä. Asiat eivät muutu, jos ei uskalla olla se muutos, jota maailmassa tahtoo nähdä. Ja muutokset ovat mahdollisia vasta, kun mahdollisiman monet uskaltavat seisoa muutoksien takana. Mutta yksityiset asiat sitten ovat yksityisiä.

@Seija Totta. Jokainen tekee tässä oman rajauksensa. Ihmiset tekevät siinä todella erilaisia ratkaisuja. Enemmistö ei ole esim. Facebookissa täysin julkisella profiililla, vaan jakavat viestinsä vain kavereille tai kavereille+kavereiden kavereille.

Toinen puoli asiaa on kunnioittaa muiden tekemiä yksityisyysrajauksia.

@hponka Some on kuitenkin julkinen tai puolijulkinen tila. Ja kun ko. areenoille tuottaa sisältöjä, niin pääkopassa on syytä olla koko ajan se tieto, että vie sisällöiksi vain sellaista materaalia, jonka voisi julkaista vaikka printissä tai kertoa tv-haastattelussa.