This is a Suuntaviivat

Keskustelu Jyväskylän seminaarissa

Discuss & brainstorm


@mention    Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](http://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

@Terhi_P Jumiswiki pitääpä testata lähipäivinä.
  Reply
1
Likers
Terhi_P

@vilppu_h Eilinen meni jo, mutta koska en eilen ollenkaan ehtinyt osallistua keskusteluun täällä verkossa, teen sen nyt jälkikäteen. Mun täytyy tunnustaa, että olen vakavasti ihastunut wikityöskentelyyn. Mulle tämä (ja muut vastaavat) ovat ensisijaisesti yhteiskehittelyn paikkkoja ja välineitä. Näissä voi tehdä hiukan laajempia crowdsourcing-projekteja kuin esim. FB:ssä, koska alusta on helpommin muokattavissa. Seurakunnassa kokeilisin wikin käyttöä työntekijöiden kesken esim. messun suunnittelussa ja rippikoulun suunnittelussa (mielipiteeni perustuu kapeaan seurakuntakokemukseeni pappina ;)). Seurakuntalaisten kanssa käyttäisin wikiä tapahtumien suunnitteluun, rippikoulun oppikirjana, johon rippikoululaiset itse tuottavat sisällöt, kerhonohjaajien tai isosten materiaalipankkina yms. Parasta siinä olisi se, että wiki on tasa-arvoinen eikä niin paljon työntekijästä riippuvainen. Toki työntekijällä edelleen olisi wikin ylläpidossa iso rooli ja tehtävä.

Tulin viel nopeesti moikkaamaan ja arvostan tota, että Janne korostaa dialogia jankkaamisen sijasta. Siinä jotenkin se kristillinen ihmiskuvakin näkyy, et ollaan oikeesti tasa-arvosia- Meiju
anonymous   (23.02.2012 15:58)
  Reply

@anonyymi Siis Nettitupu: Juha Kinanen, juha.kinanen@ptk.fi

Nettitupu on myös yksi työskentelymahdollisuus: http://www.nettitupu.net Päivystäjiä on tällä hetkellä Helsingissä, Tampereella, Porissa ja Kuopiossa. Allekirjoittaneelta lisätietoa.
anonymous   (23.02.2012 15:03)
  Reply

@jjsiekkinen Eri palveluissa tavoitetaan eri ihmisiä, eri tavoin.

Wikin osalta ongelma on nyt tietokantapalvelimella. Asiaa selvitetään palvelimen ylläpidon osalta, sillä kapasiteetin pitäisi olla riittävä. Eli kyse on jostain todellisesta ongelmasta, joka on korjattavissa ja toivottavasti saadaan korjattuakin pian. Ilmeisesti tarvittiin 15 käyttäjää, jotta ongelma tuli näin selvästi esiin.

Edit: palvelinratkaisuun tullaan tekemään muutoksia, jotta ongelmat eivät toistu jatkossa.

@jjsiekkinen Hyvä ohje. Jonkin verran tarvitaan spesiaalia ohjeistusta erilaisissa palveluissa. Esimerkiksi siihen liittyen, miten vapaaehtoisen tulee toimia kun keskusteluissa ilmenee rikos tai lastensuojelullinen huoli.

@jjsiekkinen, joo muuten, mutta diakoniana ei toimisi ehkä mutta kun FB vaatii kirjautumisen jos paikallisia srk toimintoja ajatellaan: silloin ei ns halua menettää naamaansa DIAKONIApalveluiden tasolla monikaan. Toki ns. yleisen seurakunnan toimintana ilman muuta. Mut kun mä just aattelin jotain pientä "vähävoimaisten" porukkaa. Toki varmaan monilla seurakunnilla on omat Fb sivut yleiselle srk työlle.

Vapaaehtoisia ja työntekijöitä varten antaisin yhden yhteisen ohjeen: Kristitty on aina ja kaikkialla kristitty. Elä ja toimi sen mukaan.
  Reply
2
Likers
Merianna, Terhi_P

@Satu Vapaaehtoiskysymys on tärkeä. mm. NettiSaappaalle ja Suomi24:ssä työntekijöillä on käytetty tämäntyyppisiä ohjeita, joita voidaan soveltaa myös vapaaehtoisten kohdalla. http://www.kotimaa24.fi/blogit/articl... Tässähän me nyt luodaan sosiaalisen median suuntaviivoja ja pelisääntöjä.
anonymous   (23.02.2012 12:53)
  Reply

Mä olen ehkä tulossa vanhaksi, mutta mä ajattelen, että meidän kirkon työntekijöiden ei kannattaisi hajauttaa tekemisiämme liikaa. Sen sijaan pitäisi keskittyä tässä some-asiassa siihen, mikä on kaikkein helpointa ja mikä tavoittaa kaikkein parhaiten. Eli siis käytännössä naamakirjaan. Sen rinnalla kaikki muu on näpertelyä ja pipertelyä. Sen kautta on täysin mahdollista toteuttaa edellä mainittu aamuhartaus jne. Lisäksi monet muut alustat ovat teknisesti paljon heikkotasoisempia. Esimerkiksi tämä wiki, joka on ihan täysin puurona viidentoista käyttäjän voimilla. Ja sylkee jatkuvasti kirjautuneen käyttäjän ulos niin, että kommentit lähtevät nimettöminä vaikka olen tässä aamupäivän aikan kirjautunut ehkä 20 kertaa.

Meillä srk:n fb-sivulla julkaistaan sunnuntain evankeliumitekstejä ja jotkut papit saarnojaan. Toimii niille, jotka eivät pääse kirkkoon.

Kaikki seminaarilaiset: miettikää voitteko alkaa chat-päivystäjiksi. Omalta osaltani perehdytän ja rekrytoin sekä tuen chattaajia verkkokeskustelijan toimessani!!!
  Reply
2
Likers
Meiju, vilppu_h

Mietin myös, että seurakunnalla voisi olla oma sivu esim. fb:ssa. Sinne voisi joka aamu päivittää tervehdyksiä.
  Reply
1
Likers
hponka

hyvä Minna :)

@Satu Hyvä pointti. Tämä näkökulma pitää muistaa näissä suuntaviivoissa myös.

Olen pohtinut, että seurakunnille olisi hyvä pystyä tarjoamaan välineitä verkkotyön jäsentämiseksi omassa seurakunnassa. Yksi hyvä lähtökohta siihen voisi olla Hannun nelikenttä, jota on helppoa soveltaa yksittäisen seurakunnankin tilanteeseen. Että miten pyritään tavoittamaan/tarjoamaan verkossa oman seurakunnan jäsenille ja miten ollaan mukana valtakunnallisesti. Mitä on omaa (esim. srk:n fb-sivu) ja ollaanko mukana jossain ulkopuolisten palveluissa.
  Reply
1
Likers
Meiju

jatkan vielä kehitellen diakonia-ideaani: tuon mun diakonisen aamutervehdyksen vois hyvin toteuttaa vapaaehtoiset. Siihen sais liittyä kaikki jotka haluaa. Se ois kuitenkin henkilökohtainen ja ihmiseltä-ihmiselle toisin kuin lukea yksin Raamatusta tai runokirjasta. Tietenkin toi Kirkko Suomessa Fb tekee samaa statuspäivtyksillään, mutta ajan sitä, että tämä olisi paikallisen seurakunnan paikallinen porukka jotka tähän aamutervehdykseen liittyisivät
  Reply
2
Likers
vilppu_h, Hele

Minkälaiset ohjeet annetaan vapaaehtoisille, jotka voisivat olla mukana SOME:ssa?
  Reply
2
Likers
aano, Terhi_P

Minkälaiset ohjeet annetaan vapaaehtoisille, jotka voisivat olla mukana SOME:ssa?